Ђоковић: Осећао сам се јадно на ритерну

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић после победе над Хубертом Хуркачем и пласманон у четвртфинале Вимблдона рекао је да му није било нимало лако да дође до тријумфа

"Честитам Хуберту, одиграо је одлично, није имао среће. Не сећам се кад сам се осећао тако јадно на ритерну после његових невероватно јаких и прецизних сервиса. Има сјајан сервис, један од најбољих на свету и тешко га је прочитати. Играти на брзој подлози, као што је трава, то му одговара, то погодује добрим серверима. Нисам уживао, али у најважнијим моментима, јуче и данас, био сам прави. Имао сам и среће да добијем тај први сет. Овај меч је могао да оде у сасвим другом правцу, али сам сачувао нерве у важним тренуцима", рекао је Ђоковић, па потом објаснио како то да је непоражен десет година на Централном терену и да ли ту ишта може да га изненади.

Неуништиви Новак у четвртфиналу Вимблдона, "архивиран" и Хуркач

"Само на добар начин! Осећам сјајну конкекцију са тереном. Сваки меч који сам добио, осећам се још комфорније, са више самопоуздања, тако да се надам да ће та љубавна афера да се настави још дуго времена".

У 14. четвртфиналу на Вимблдону играће против Руса Андреја Рубљова.

"Другачији играч, свакако. И он има снажане ударце са основне линије, остаје јој ближе, воли да диктира игру. Нећу превише да причам о тактици, остављам то за себе. Морам да будем спреман, биће све теже и теже. Тешко је рећи да може теже од овог данас и јуче. Дуго већ игра добро, тражи своје прво полуфинале, надам се да то неће да се деси", закључио је Новак Ђоковић.