Ђоковић и Рубљов на терену око 16 часова и 30 минута

Српски тенисер Новак Ђоковић ће четвртфинални меч на Вимблдону, против Руса Андреја Рубљова, играти данас са почетком не пре 16 часова и 30 минута по српском времену, саопштили су организатори турнира на званичном сајту

Меч Србина и Руса постављен је као други на Централном терену, а прве ће на терен, од 14 и 30, Ига Швјонтек из Пољске и Елина Свитолина из Украјине.

После њиховог меча, а то би требало да буде после 16 часова и 30 минута или 45 минута касније ако резултат буде 2:1. 

Ђоковић и Рубљов су приватно у јако добрим односима, тако да знају шта могу да очекују један од другог.

"Андреј је фантастичан играч који има један од најбољих форхенда у игри. Јак интезитет доноси, својим стењањем мало и плаши противнике. Веома је добра особа и ради изузетно напорно како би био топ 10 играч, што и јесте већ годинама. Један је од најконстантнијиих играча на свим подлогама, веома га поштујем. Изненађује ме то што никада није дошао до полуфинала Гренд слема, што ће му сигурно бити мотивација против мене. Мораћу да се припремим за њега на други начин него што сам против Хуркача, он нема тако јак сервис, али сигурно има брже руке и веома снажну игру са основне линије. Надам се да ћу се опоравити и бити довољно свеж за сутра", рекао је Новак.

Прво четвртфинале Андреја Рубљова на Вимблдону

Рубљов је открио да има чудну историју на овом турниру, коју жели да промени.

"Имам чудну историју што се тиче Вимблдона. Био сам неколико пута повређен у ово доба године и нисам играо у Лондону. Прича иде овако. Нисам играо 2018. због повреде. Играо сам 2019. Нисам играо 2020. због пандемије. Играо сам 2021. Нисам играо прошле године због забране. Ове године играм. Дакле, од 2018. никад нисам играо две године узастопно на Вимблдону. Напокон, наступаћу први пут у четвртфиналу. Играо сам читаве сезоне да бих био овде где сам сад", рекао је Рубљов, па потом прокоментарисао наредног ривала:

"Ђоковић је један од најбољих играча на трави. Играч који претходних неколико година није губио на овој подлози. Нема шта посебно да се ту каже, идем тамо, пробаћу да се борим, да дам све од себе, да радим мој посао. Он не губи ове године, поготово се то односи на грен слемове. Све те турнире је освојио. То је најтеже, кад помислим на меч против Ђоковића. Он зна да је један од најбољих играча, посебно на овом месту, на овом терену. Зашто бих размишљао о његовим достигнућима? Лично, сматрам да треба да мислим о себи и да дам оно најбоље што могу", закључио је руски тенисер.