Фудбалери из Европске уније нису више странци у Србији

Фудбалери са држављанством неке од земаља чланица Европске уније убудуће неће бити странци у Србији, одлучио је Извршни одбор Фудбалског савеза Срвије (ФСС)

Kако се наводи у саопштењу, одлука је донета на основу члана 55. Статута ФСС и у складу са мишљењем Kомисије за правна питања ФСС од 04.10.2019. године, а ради поштовања прописа Републике Србије и поштовања одредби међународних уговора које је потписала Република Србија.

"Ограничења броја страних играча/играчица не односе се на стране професионалне играче/играчице, држављане/држављанке чланица Европске уније и ти професионални играчи/играчице имају право наступа на утакмицама одговарајућих лигашких и куп такмичења, без обзира на прописани (ограничени) број страних играча/играчица, пошто се применом прописа Републике Србије и применом Мишљења Kомисије за правна питања ФСС од 4.10.2019. сматрају домаћим играчима/играчицама, односно особама у радноправном статусу изједначеним са домаћим професионалним играчима/играчицама", саопштио је ФСС.

У домаћој Суперлиги и Kупу важи правило да је дозвољено да екипа има четири странца.