Спорт

Медведев: Ја исти као Ђоковић? Не знам шта да вам кажем на то

Ни најбољи руски тенисер не верује да је на нивоу гренд слем рекордера, али поручује да верује да може да освоји Вимблдон
Медведев: Ја исти као Ђоковић? Не знам шта да вам кажем на то© Wimbledon / screenshot

Данил Медведев је трећи руски тенисер у четвртфиналу Вимблдона, годину дана након што је играчима из Русије било забрањено да се такмиче на трећем гренд слему сезоне.

Он ће боје Русије бранити уз Андреја Рубљова и Романа Сафијулина, а након победе над Јиржијем Лехечком у 4. колу, Медведев је говорио и о Новаку Ђоковићу.

Некадашњи први тенисер света је истакао да на сваком турниру верује да може да освоји трофеј.

"Увек говорим себи да могу да освојим турнир, искрено. У исто време ту је Новак који је Вимблдон освојио четири пута заредом, седам пута укупно. Доста је гренд слемова узео. Откако сам ушао у Топ 10, а поготово од финала против Рафе на Ју-Ес опену 2019. године то говорим себи. То је био први пут да сам помислио да могу да одем далеко у гренд слему. Тако да од тада верујем у себе. Увек хоћу да освајам, иако Вимблдон није био тако успешан за мене. Ипак, сада не желим да станем. Играм сјајно и ово ми је најбољи резултат у каријери на Вимблдону", рекао је Медведев.

Уследило је питање које га је изненадило - да ли мисли да је на истом нивоу тениса као Новак Ђоковић?

"Не мислим да смо на истом нивоу јер моји резултати нису исти као Новакови", јасно је рекао Данил, а на констатацију да је први пут када је изгубио од Новака рекао да му треба времена да се навикне на његову игру рекао је:

"Са ким сам сада први пут играо? Са Јиржијем Лехечком и он се повредио. Играо сам са Кордом ове године први пут и изгубио сам, тако да можда и нисам као Новак. Генерално не знам како да вам одговорим на ово питање. Само се надам да сада када сам га победио нисам дао превише информација о својој игри и да могу да га добијем опет. Али то ћемо знати када се састанемо, биће интересантно", завршио је Медведев.

image