Спорт

Газда Лација: Сергеј ме је молио да га пустим, зарадиће огроман новац

Клаудио Лотито се осврнуо на све извеснији одлазак репрезентативца Србије у Саудијску Арабију
Газда Лација: Сергеј ме је молио да га пустим, зарадиће огроман новацGetty © Marco Rosi - SS Lazio / Stringer

Сергеј Милинковић-Савић је донео одлуку да после осам година напусти Лацио, али уместо одласка у неки јачи европски клуб - репрезентативац Србије се изгледа сели у Саудијску Арабију.

Сјајни везиста је после бројних спекулација о одласку у клубове попут Јувентуса и Манчестер јунајтеда, на прагу трансфера у Ал Хилал где би требало да заради 60.000.000 евра за три године, чак шест пута више него што би могао да заради у Лацију.

О томе је говорио и председник Лација Клаудио Лотито.

"Ако неко жели да иде у Саудијску Арабију, главни и једини разлог је новац и то је свакоме јасно. Шта учинити ако неко толико жели да оде из клуба? Имам с њим добар однос и на крају је он тај који одлучује. Били смо вољни да му повећамо и продужимо уговор. Назвао ме на телефон и молио да га пустим и да прихватимо ту понуду. Узеће огроман новац", рекао је Лотито.

Сергеј је у Лацио дошао 2015. из белгијског Генка за 12.000.000 евра, а бивши играч Војводине је на 267 утакмица за клуб забележио 49 асистенција и 57 голова по чему је најбољи страни стрелац у историји клуба.

"Ја засад нисам ништа потписао. Речено ми је да је стигла добра понуда. Не толико за клуб, колико за самог играча", додао је Лотито.

image