Спорт

Бајерн иде "all-in" због Кејна и продаје седморицу играча

Баварци су чврсто одлучили да желе реконструкцију тима који ће имати ударну иглу у нападу, као што је то некада био Роберт Левандовски
Бајерн иде "all-in" због Кејна и продаје седморицу играчаGetty © Michael Regan

Фудбалски клуб Бајерн планира да у летњем прелазном року прода најмање седморицу играча како би обезбедио новац за трансфер нападача Тотенхема Харија Кејна.

Шампион Немачке жели по сваку цену да у своје редове доведе капитена Енглеске и неће жалити новца, преноси "Скај Немачка".

Руководство Тотенхема је већ одбило две понуде Бајерна за Кејна, а последња је износила 80 милиона евра.

Немачки и британски медији тврде да челници Тотенхема не желе да продају свог капитена испод 100 милиона европских новчаница.

Челници Бајерна су због тога одлучили да продају седморицу играча да би обезбедили новац за енглеског репрезентативца, а на трансфер листи налазе се нека звучна имена, као и играчи који су скоро дошли у клуб.

Највеће свакако од њих је Садио Мане који је некада био звезда и понајбољи играч Ливерпула.

Мане је прошле године стигао на "Алијанц арену" као велико појачање, требало је да замени Левандовског, који је отишао у Барселону. Међутим, сенегалски фудбалер је имао лошу сезону, а одиграо је 38 утакмица и постигао 12 голова уз шест асистенција у свим такмичењима.

Немачки медији подсећају да је Мане после меча Лиге шампиона са Манчестер ситијем у свлачионици ударио саиграча Лироја Санеа.

Тренер Бајерна Томас Тухел не рачуна на Манеа у наредној сезони, који је недавно изјавио да нема намеру да напусти редова шампиона Бундеслиге.

Немачки медији тврде да је клуб због тога одредио "симболично обештећење" од 20 милиона евра како би репрезентативац Сенегала што пре отишао.

Поред њега, на трансфер листи су Јан Зомер, који је дошао током прошле сезоне да замени повређеног Мануела Нојера, те Рајан Гравенберх, некада огроман таленат Ајакса за којег се очекивало да ће израсти у велику звезду.

Очекује се да из Баварске оду Буна Сар, Александар Нубел, Марсел Сабицер и Бенжаман Павар.

image