У последњој провери пред Светско првенство: Ватерполо репрезентација Србије победила Црну Гору

Мушка ватерполо репрезентација Србије победила је у Kашивазакију селекцију Црне Горе резултатом 14:11 (4:5, 3:1, 3:4, 4:1) у последњој провери уочи старта Светског првенства у Јапану

Србија је у првој четвртини имала два минимална вођства преко Вучинића и Убовића. После вођства Црне Горе преко Ђурђића из петерца, изједначио је на исти начин Рашовић. Уследили су голови Ђура Радовића и Попадића са играчем више. У самом финишу четвртине, 14 секунди пре првог одмора смањио је Рашовић.

У првом нападу у другој четвртини изједначио је Јакшић да би Милојевић донео поново вођство Србији. Изједначио је другим голом Попадић. Из петерца је Рашовић погодио за 7:6 пред друго полувреме.

Србија: Мишовић, Радуловић 3, Рашовић 1, Ранђеловић 1, Лазић 1, Милојевић 2, Драшовић 2, Јакшић 1, Јанковић, Убовић 1, Вучинић 2, Мартиновић, Митровић.

Црна Гора: Андрић, Мачић, Перковић 2, Аверка 1, Чућковић, Попадић 2, Видовић, Ђурђић 1, Ђ.Радовић 3, Вујовић 1, Матковић 1, В.Радовић, Тешановић.

У трећој четвртини је виђено поново доста голова. Аверка и Матковић су се постарали за преокрет. Са играчем више је изједначио Радуловић. Уследио је период добре игре Црне Горе која је головима Перковића и Радовића имала предност од два гола. Милојевић је са играчем више смањио, а пет секунди пред последњи одмор је Лазић изједначио.

Завршница је протекла у Србије. Ранђеловић и Вучинић су наставили серију од 4:0 за предност 12:10 . Са играчем више је смањио Вујовић да би тачка била са два гола Драшовића, из петерца и са играчем више.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Марко Радуловић са три гола. У репрезентацији Црне Горе најбољи је био Ђуро Радовић са три поготка.

"Најважније је да подижемо форму, а јасно је да морамо и можемо још боље", рекао је голман ватерполиста Србије Бранислав Митровић, преноси званични сајт Ватерполо савеза Србије.

Светско првенство ће бити одржано од 14. до 30. јула у Фукуоки. Србија ће играти у групи Д са Црном Гором, Шпанијом и Јужном Африком.