Спорт

Шокантна исповест Делеа Алија: Злостављали ме са шест година, са осам сам продавао дрогу

Фудбалер Евертона и некадашњи играч Тотенхема открио је кроз какво тешко детињство је прошао и због чега и данас има менталних проблема
Шокантна исповест Делеа Алија: Злостављали ме са шест година, са осам сам продавао дрогу© YouTube / screenshot / The Overlap

Офанзивни везиста Деле Али својевремено је био највећа млада нада енглеског фудбала, а сада са само 27 година делује отписано и далеко од играча који је некада био.

Ипак, у шокантном интервјуу који је натерао читаву Велику Британију да говори о њему, Деле Али је открио кроз какав пакао је пролазио у животу - од најмлађих дана.

Али је разговарао са некадашњим капитеном Манчестер јунајтеда Геријем Невилом, а открио је како се кроз живот мучио са мајком алкохоличарком, сексуалним злостављањем са шест година или како је почео да пуши када му је било тек седам година.

Деле је сениорску каријеру почео у МК Донсу, али је брзо прешао у Тотенхем, где је под Маурисијом Покетином играо на високом нивоу. Најбоља сезона му је била 2016/17 када је постигао 18 голова, али је с годинама почео да пружа све лошије партије и да више осцилира.

Кружиле су приче о његовом непрофесионалном понашању, недостатку залагања и труда, али сада је у интервјуу Невилу открио колико тешко детињство је имао и кроз какве менталне проблеме је пролазио.

"Са шест година сам био злостављан, злостављала ме је пријатељица моје мајке алкохоличарке", рекао је Деле Али, пре него што се расплакао. "Онда су ме послали у Африку да се научим дисциплини, па сам враћен назад. Са седам година сам почео да пушим, а са осам сам почео да продајем дрогу. Једна старија особа ми је рекла да никад не би зауставили клинца на бициклу и тако бих возио около са лоптом, а испод бих имао дрогу."

Али је открио и да је са 11 година висио са моста јер је наљутио једног мушкарца због неког "послића". Након свега тога, прешао је у хранитељску породицу, што га је, како је рекао, спасило. Ипак, проблеми су се поново јавили јер је био незадовољан како тече његова каријера.

"Навукао сам се на таблете за спавање, то је проблем који немам само ја. Има га много људи у фудбалу, само се о томе не прича. Сада је право време да кажем истину људима, иако је тешко јер се скоро десило. Дуго сам то крио и плашио сам се да причам о томе", открио је Енглез и истакао да се то десило по повратку из Турске када је оперисан, па је после тога још шест недеља провео на рехабилитацији, у чему га је подржао његов клуб Евертон, са којим има још годину дана уговора.

image