Тадићев ултиматум Ајаксу - дошао на састанак да тражи појачања, није задовољан екипом

Лидер "копљаника", али и репрезентације Србије, не жели да се помири са тренутном ситуацијом у холандском великану

Капитен Ајакса Душан Тадић појавио се у четвртак у клубу из Амстердама, али као ни у среду, ни овог пута није тренирао са екипом.

Холандски "Де Телеграф" наводи да је Тадић у друштву свог агента Милоша Маленовића имао получасовни разговор са спортским директором Ајакса Свеном Мислинтатом, незадовољан квалитетом тима уочи нове сезоне.

Како пише овај лист, Тадић жели да се Ајакс брзо и што боље појача, како би могли да конкуришу за највеће трофеје. Ипак, у Ајаксу имају другачији поглед на ситуацију. Мислинтат и финансијска директорка Сузан Лендеринк верују да је последњих година било потрошено превише новца.

Такође, управа клуба верује и да прво мора да се надомести губитак од 45.000.000 евра, колико процењују да ће их коштати то што се нису пласирали у Лигу шампиона. Уз то, Ајакс жели и да играчима смањи плате, тако да би прво морало да буде одлазака из клуба пре него што стигну нова појачања.

"Де Телеграф" истиче да је Тадић "првокласни победник" који је играо поред играча као што су Френки де Јонг, Матијс де Лихт, Лисандро Мартинез, Дони ван де Бек, Андре Онана, Себастијен Але и Ентони, али да је сада окружен играчима који нису таквог кваитета.

Овај лист наводи и да је Тадић тражен играч овог лета и да је, упркос великој љубави према Ајаксу, све отворенији за могући одлазак из клуба.