Спорт

Пукло у Ајаксу: Тадић тражи раскид уговора, због слабог тима се одриче 6.500.000 евра?

Ситуација у великану из Амстердама далеко је од идиличне и чини се да је капитен екипе спреман да напусти клуб због свега
Пукло у Ајаксу: Тадић тражи раскид уговора, због слабог тима се одриче 6.500.000 евра?Getty © Stu Forster / Staff

Капитен Ајакса и српске фудбалске репрезентације Душан Тадић жели да раскине уговор са клубом из Амстердама, пошто је незадовољан квалитетом тима за наредну сезону, преноси холандски "Де Телеграф".

Након вести која се појавила у четвртак, да је Тадић био са својим менаџером на састанку са новим директором Ајакса Свеном Мислинтатом, сада стижу информације да је још једна од тема била раскид уговора.

Српски фудбалер у холандском клубу годишње зарађује 6.500.000 евра и уговор му траје до јуна 2024. године. Ипак, изгледа да је Тадић спреман да се свега тога одрекне јер Ајакс нема довољно снажну екипу да се бори за трофеје. Челници клуба из Амстердама, са друге стране, верују да клуб прво мора да се реши одређених играча и надокнади око 45.000.000 евра губитка због чињенице да наредне сезоне неће играти у Лиги шампиона.

Изгледа да је све то довело до раздора који је непремостив, а "Де Телеграф" истиче и да Тадић има понуде других клубове у које би могао да оде уколико његов уговор са Ајаксом буде раскинут.

Тадић (34) је поникао у Војводини, а потом је играо за Гронинген, Твенте и Саутемптон. Он је члан Ајакса од 2018. године, а за клуб из Амстердама одиграо је 241 меч и постигао је 105 голова. Са холандским клубом освојио је шест трофеја. За репрезентацију Србије наступио је на 98 утакмица и 21 пут се уписао у листу стрелаца.

image