Спорт

Менди ослобођен оптужби за силовање и покушај силовања - играч Ситија плакао на суду

Када је некадашњи француски репрезентативац чуо да га је суд у Чеширу ослободио кривице, Менди је остао у сузама након процеса дугог скоро три године
Менди ослобођен оптужби за силовање и покушај силовања - играч Ситија плакао на судуGetty © Christopher Furlong / Staff

Бивши фудбалер Манчестер ситија Бенжаман Менди проглашен је невиним за оптужбе силовања и покушај силовања.

Француски репрезентативац је оптужен да је силовао 24-годишњу жену у спаваћој соби у својој вили вредној више милиона фунти у Чеширу у Енглеској, у октобру 2020. године.

Он је такође оптужен за покушај силовања 29-годишње жене у његовој кући две године раније. Мендија, који је негирао обе оптужбе, порота од шест мушкараца и шест жена на суду у Честеру прогласила је невиним. Истакнуто је да су сусрети били споразумни.

Фудбалер је био у сузама након што је чуо пресуду, "излазећи из суда грлећи своје пријатеље који су били овде да га подрже", пише "Скај спортс". У саопштењу које су објавили његови адвокати наводи се да би Менди желео да се "захвали члановима пороте што су се фокусирали на доказе у овом суђењу, а не на гласине и инсинуације које су пратиле овај случај".

Рекли су да је Менди остао јак скоро три године откако је полиција почела да истражује оптужбе против њега, али је процес "неизбежно имао озбиљан утицај на њега".

Раније ове године фудбалер је проглашен невиним за сексуалне деликте над више жена, али порота није могла да донесе пресуду по двема оптужбама.

image