Новак: Верујем да играм најбољи тенис каријере, године су само број - 36 је нових 26

Српски тенисер Новак Ђоковић, након пласмана у финале Вимблдона изјавио је су ситнице одлучиле меч са Синером, као и да верује да игра најбољи тенис у каријери

Ђоковић је са 3-0 у сетовима елиминисао Јаника Синера и изборио ново вимблдонско финале.

Српски тенисер истакао је да је био под великим притиском, поготово у трећем сету, али да су ситнице решиле меч у његову корист.

"Полуфинале је увек неизвесно и густо, тако је било и сада. Можда то резултат не показује, али није било лако. Трећи сет је могао да оде на његову страну, промашио је неколико удараца и дозволио ми да дођем до тај-брејка. Много притиска је било у трећем сету, нисам искористио шансе на почетку, а он је доказао зашто је један од лидера и најбољих играча у свету тениса", први су утисци Ђоковића након меча.

Разлика између српског и италијанског тенисера је чак 14 година.

"Сјајно је бити део нове генерације. Волим да верујем да играм свој најбољи тенис у каријери. Део смо индивидуалног спорта, морате да се уздате у себе и да дођете у најбољем стању пре него што изађете на терен. Покушавам да не гледам на године као фактор који одлучује исход меча. На крају крајева, 36 је нових 26 и добар је осећај. Осећам много мотивације, инспиран сам да играм тенис, овај спорт ми је дао толико тога у животу. Покушаћу да будем искрен и да узвратим услугу овом спорту колико год могу", изјавио је Новак.

Српски тенисер је у мечу са Синером прошао кроз несвакидашњу ситуацију, када му је због "ометања" одузет поен.

"То је могло да промени меч. Осећао сам се нервозно после тога, али сам се регруписао. Вероватно први пут у каријери ми се то десило. Ја иначе немам тај крик, можда је и кров помогао и дао неки ехо. Нисам се осећао као да сам ометао ривала, али добро, то је одлука судије и морао сам да је поштујем", додао је.

За крај интервјуа након меча, Ђоковић је открио планове како ће дочекати финални меч.

"Одмараћу се, гледаћу и анализирати. Уживаћу у сјајном тенису који ће сигурно пружити играчи какви су Медведев и Алкараз", закључио је Новак.