Спорт

Арсенал потврдио највећи трансфер у историји - стигао је Деклан Рајс

Дефанзивни везиста је у послу вредном 122.000.000 евра постао најскупље плаћени енглески фудбалер свих времена
Арсенал потврдио највећи трансфер у историји - стигао је Деклан Рајс© Twitter / screenshot / @Arsenal

Енглески рерпезентативац Деклан Рајс званично је напустио Вест Хем и постао нови фудбалер Арсенала, објавио је лондонски клуб на званичном сајту.

Британски медији наводе да је млади везни играч у редове клуба са "Емирејтса" прешао у рекордном трансферу вредном 122.000.000 евра.

Рајс је међу "чекићаре" дошао 2013. године и од тада одиграо 204 утакмице и постигао 10 голова. На крају прошле сезоне са клубом је освојио друго издање Лиге конференција.

"Захвалио бих се Деклану за све што је урадио током времена проведеног са Вест Хемом. Наравно, тужно је када морамо да се опростимо са неким ко је био толико дуго са нама, али морамо да наставимо даље. Вест Хем је огроман клуб, као што историја показује, а ниједан играч није већи од клуба. Наш целокупан фокус јесте да остваримо успех као онај из прошле сезоне", изјавио је менаџер Вест Хема Дејвид Мојес.

Рајс је постао треће појачање Арсенала, који је претходно потврдио доласке Каија Хаверца и Јуријена Тимбера. Иначе, ово је највећи трансфер за неког енглеског фудбалера у историји, а Арсенал га је представио посебним видео снимком и описом "Ново поглавље почиње".

image