Спорт

Тадић се опростио од Ајакса: Сигуран сам да ћу се вратити у Амстердам

Доскорашњи капитен холандског великана имао је шта да поручи по напуштању клуба
Тадић се опростио од Ајакса: Сигуран сам да ћу се вратити у Амстердам© Twitter / screenshot / @DT10_Official

После пет година, српски фудбалер Душан Тадић одлучио је да напусти Ајакс из Амстердама, пошто су две стране у петак договориле раскид уговора годину дана пре његовог званичног истека.

Капитен репрезентације Србије био је незадовољан ситуацијом у клубу, пошто је сматрао да је тим недовољно снажан и да се не улаже довољно у његово побољшање, па је дошло до раскида сарадње.

Након свега, доскорашњи капитен Ајакса је одлучио да на друштвеним мрежама подели опроштајну поруку свим навијачима холандског великана.

"Незаборавне успомене – нема речи којима бих описао. Испуњен сам емоцијама, с обзиром на то да сам напустио Ајакс. Била је то невероватна авантура за мене у овом сјајном клубу. Безброј успомена и достигнућа које ћу заувек носити у срцу. Неизмерно сам захвалан на времену које сам провео овде и на прилици да играм Ајаксов стил фудбала. Ајаксова филозофија је увек била и увек ће бити део мог играчког идентитета.

За све предивне навијаче, ваша непоколебљива подршка је била инспиративна. Ваша страст је била наш покретач и захвалан сам за вашу посвећеност. Ви сте разлог због којег Ајаксови играчи расту и бриљирају – ви сте срце Ајакса.

Желим да искажем захвалност својим саиграчима током свих ових година, као и целој Ајаксовој породици. Дух који смо делили, на терену и ван њега, био је посебан. Успомене које смо заједно сворили заувек ће имати посебно место у мом срцу.

Ово није збогом, више је ‘видимо се касније’. Не сумњам да ћу се једног дана вратити у Амстердам. Град и клуб су постали део мене и увек ћу са собом носити тај дух Ајакса. Хвала на свему. Била је част представљати овај невероватан клуб. До следећег виђења, Ајаксова породицо“, написао је Душан Тадић у опроштајној поруци.

image