Тадић се опростио од Ајакса: Сигуран сам да ћу се вратити у Амстердам

Доскорашњи капитен холандског великана имао је шта да поручи по напуштању клуба

После пет година, српски фудбалер Душан Тадић одлучио је да напусти Ајакс из Амстердама, пошто су две стране у петак договориле раскид уговора годину дана пре његовог званичног истека.

Капитен репрезентације Србије био је незадовољан ситуацијом у клубу, пошто је сматрао да је тим недовољно снажан и да се не улаже довољно у његово побољшање, па је дошло до раскида сарадње.

Након свега, доскорашњи капитен Ајакса је одлучио да на друштвеним мрежама подели опроштајну поруку свим навијачима холандског великана.

"Незаборавне успомене – нема речи којима бих описао. Испуњен сам емоцијама, с обзиром на то да сам напустио Ајакс. Била је то невероватна авантура за мене у овом сјајном клубу. Безброј успомена и достигнућа које ћу заувек носити у срцу. Неизмерно сам захвалан на времену које сам провео овде и на прилици да играм Ајаксов стил фудбала. Ајаксова филозофија је увек била и увек ће бити део мог играчког идентитета.

За све предивне навијаче, ваша непоколебљива подршка је била инспиративна. Ваша страст је била наш покретач и захвалан сам за вашу посвећеност. Ви сте разлог због којег Ајаксови играчи расту и бриљирају – ви сте срце Ајакса.

Желим да искажем захвалност својим саиграчима током свих ових година, као и целој Ајаксовој породици. Дух који смо делили, на терену и ван њега, био је посебан. Успомене које смо заједно сворили заувек ће имати посебно место у мом срцу.

Ово није збогом, више је ‘видимо се касније’. Не сумњам да ћу се једног дана вратити у Амстердам. Град и клуб су постали део мене и увек ћу са собом носити тај дух Ајакса. Хвала на свему. Била је част представљати овај невероватан клуб. До следећег виђења, Ајаксова породицо“, написао је Душан Тадић у опроштајној поруци.