Спорт

Пљусак "гасио пожар" који је изазвао Меси - Аргентинац представљен пред крцатим трибинама

Лео Меси представљен у Мајамију, пред крцатим трибинама "Драјв Пинк" стадиона. Дебитантски наступ уписаће већ у петак, против екипе Круз Азула

Иако се одавно зна да ће један од најбољих фудбалера свих времена играти у Мајамију, навијачи овог клуба су први пут имали прилику да га поздраве уживо.

На трибинама "Драјв Пинк" стадиона у Форт Лодердејлу окупило се 18.000 људи (колико стадион може да прими) како би видели Аргентинца у дресу Интера из Мајамија.

"Једва чекам да почнем са тренингом, са такмичењем. Заиста желим да побеђујем и да помогнем клубу да расте. Пресрећан сам што сам у овом граду и не сумњам да ћемо направити велике ствари", рекао је Меси.

Добродошлицу су Аргентинцу пожелели и кошаркаш Стеф Кари, као и легенда НФЛ-а, Том Брејди, а приређен је и ватромет.

Представљање седмоструког освајача Златне лопте померила је јака киша на два сата, али упорни навијачи најлошијег клуба Источне конференције нису одустали од намере да буду на стадиону у овом, за клуб и лигу, али и фудбал у САД, историјском тренутку.

Терен је био поприлично мокар, али су челници клуба видели у томе симболику.

"Ово је дар и славље за град који отвара руке за многе који траже слободу... Ово је света вода", рекао је сувласник клуба Хорхе Мас.

Присутан је био и комесар МЛС лиге Дон Гарбер, који верује да је Месијев долазак у Мајами огромно признање за фудбал у том делу света.

"Желимо да МЛС буде лига избора, лига избора за играче, за навијаче, за партнере, и на крају за инвеститоре. А када имате најбољег играча свих времена, и када је МЛС лига његов избор, мислим да је то прави доказ где смо и у ком правцу идемо у годинама које су пред нама", рекао је Гарбер.

Меси је у Мајами стигао из Пари Сен Жермена, по истеку двогодишњег уговора.

Аргентинац ће у МЛС лиги годишње зарађивати 55.000.000 долара бруто, односно око 31.500.000 долара нето, по одбитку свих пореза.

Свој дебитантски наступ, Меси ће уписати у петак, у Лига купу против Круз Азула.

image