"Делфини" немоћни против Шпаније на старту Светског првенства

Екипа са седам дебитаната није међу фаворитима на планетарном шампионату и такмичење је започела очекиваним поразом

Мушка ватерполо репрезентација Србије изгубила је од Шпаније на почетку Светског првенства у јапанској Фукуоки, резултатом 16:14.

Екипа селектора Уроша Стевановића са седам дебитаната није међу фаворитима и било је очекивано да тренутно први фаворит за титулу дође до тријумфа.

"Делфини" су боље отворили утакмицу, преко Страхиње Рашовића дошли до 2:0, али су ту стали и "фурија" је кренула да гази у препознатљивом темпу.

Шпанија је већ до краја прве четвртине преокренула на 2:3, а онда фуриозном серијом у другом периоду сломила отпор Србије.

У нашем тиму једини расположени је био Страхиња Рашовић, који је за три четвртине постигао чак шест погодака.

Међутим, Шпанци су предвођени Алваром Гранадосом, којем се у трећем кварталу придружио и Блаи Маљарах, одржавали предност и рутински привели сусрет крају.

Споменути Рашовић је био је убедљиво најбољи у српском тиму са шест голова, Никола Јакшић је додао два, док су по један постигли Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Марко Радуловић и Ђорђе Лазић.

У победничком саставу Гранадос је дао пет, један више од Фелипеа Перонеа, а Маљарах је стао на три.

Србија за два дана наставља такмичење дуелом са Јужном Африком у 10.30 сати. Изабраници Уроша Стевановића ће последњи меч у групи одиграти 21. јула са Црном Гором од 6.30 ујутру.

Првопласирана екипа из групе иде директно у четвртфинале, док ће друга и трећа у доигравање, односно осмину финала.

Светско првенство у Фукуоки ће бити одржано од 14. до 30. јула, а финалисти турнира квалификоваће се за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.