Спорт

Месијев најтежи пораз у каријери - годину дана није могао да спава

Лионел Меси је у фудбалу успео да освоји практично све велике трофеје осим једног, оног највећег, на Светском првенству. Ипак, пораз у финалу Мундијала 2014. године је тај који ће памтити до краја живота, открио је његов некадашњи сарадник.
Месијев најтежи пораз у каријери - годину дана није могао да спаваGettyimages.ru © Staff/Laurence Griffiths

Почетак Светског првенства у фудбалу је све ближи, а навијачи широм света једва чекају да 20. новембра стартује дуго чекани турнир у Катару. Неколицина репрезентација имаће за циљ да освоји Мундијал, а међу тим селекцијама је и Аргентина коју ће и овог пута предводити Лионел Меси.

Звезда Пари Сен Жермена играће у Катару своје последње Светско првенство, што је и сам потврдио, а до сада је успео да стигне до једног финала, 2014. године у Бразилу.

Тада је Аргентина била поражена у финалу од Немачке 1:0, а управо о том периоду је занимљиве детаље открио Фабијан Солдини, први агент Лионела Месија. Он је тај који је Леа открио у редовима Њуелс Олд Бојса и усмерио га на прелазак у Барселону, када му је било само 13 година.

Солдини је открио да га је Меси 2015. године позвао код себе у Барселону.

„Нисмо се видели 10 година и прво што ми је рекао када смо сели било је: Фаби, већ годину дана не могу да спавам због финала против Немачке“, открио је Солдини.

Та година могла је да буде савршена за Месија. Био је надомак освајања Мундијала, а у сезони која је одмах потом уследила, са Барселоном је освојио „триплу круну“ – подизавши трофеје у Примери, Купу краља и Лиги шампиона. Солдини, ипак, каже да је све то секундарно у поређењу с националним тимом.

„То је његова љубав. Ни Њуелс, ни Барселона, ни Пари Сен Жермен. Аргентина је његова љубав. Репрезентацију воли више од ичега и страшно га погађа све лоше око ње. Месија често критикују кад игра за Аргентину, а он на утакмице репрезентације долази болестан, повређен и даје све од себе. И онда мора да слуша како тамо не игра као у клубу. То га страшно боли. Сви морамо да знамо да Меси живи за Аргентину и да ће дати све од себе да јој донесе титулу у Катару“, поручио је Фабијан Солдини.

image
VV inauguration
banner