Спорт

Играће против Војводине: Радосав Петровић има нови клуб

Искусни фудбалер стигао је на Кипар, где ће наставити своју богату каријеру
Играће против Војводине: Радосав Петровић има нови клуб© Twiter/APOEL

Радосав Петровић ново је појачање АПОЕЛА, објавио је клуб из Никозије на својим званичним профилима на друштвеним мрежама.

Везиста ће у току дана обавити медицинске прегледе после којих ће потписати уговор.

Петровић у кипарски клуб стиже као слободан играч јер је после кратке и не тако успешне епизоде одлучио да раскине уговор са Ордабасијем.

Он је у казахстански клуб стигао почетком марта ове године и у њему провео три месеца. За то време је успео да одигра 11 утакмица и забележи једну асистенцију.

Сарадња са Са Пинтом

Популарни Раћа у АПОЕЛ је стигао као жеља тренера Рикарда са Пинта. Некадашњи шеф стручног штаба Црвене звезде  је после довођења својих португалских сународника за појачања Томанеа и Зе Едуарда решио да појача везни ред довођењем искусног српског везисте.

Кипарски тим ће играти квалификације за Лигу конференција против новосадске Војводине, тако да ће публика у Србији имати прилику уживо да их гледа.

АПОЕЛ ће бити чак 12. клуб у каријери Радосава Петровића. Он је сениорску каријеру почео у Јединству са Уба, да би потом наставио у Радничком из Обреновца, где су га запазили из Партизана. Уследио је прелазак у Хумску, где је стекао пуну афирмацију и постао репрезентативац Србије.

Уследио је 2011. године трансфер у енглески Блекбурн. Са Роверсима је одиграо 19 утакмица у Премијер лиги, а затим је наступао за Генчлербирлиги, кијевски Динамо, Спортинг, Рио Аве, Алмерију, Сарагосу и Ордабаси.

image