Играће против Војводине: Радосав Петровић има нови клуб

Искусни фудбалер стигао је на Кипар, где ће наставити своју богату каријеру

Радосав Петровић ново је појачање АПОЕЛА, објавио је клуб из Никозије на својим званичним профилима на друштвеним мрежама.

Везиста ће у току дана обавити медицинске прегледе после којих ће потписати уговор.

Петровић у кипарски клуб стиже као слободан играч јер је после кратке и не тако успешне епизоде одлучио да раскине уговор са Ордабасијем.

Он је у казахстански клуб стигао почетком марта ове године и у њему провео три месеца. За то време је успео да одигра 11 утакмица и забележи једну асистенцију.

Сарадња са Са Пинтом

Популарни Раћа у АПОЕЛ је стигао као жеља тренера Рикарда са Пинта. Некадашњи шеф стручног штаба Црвене звезде  је после довођења својих португалских сународника за појачања Томанеа и Зе Едуарда решио да појача везни ред довођењем искусног српског везисте.

Кипарски тим ће играти квалификације за Лигу конференција против новосадске Војводине, тако да ће публика у Србији имати прилику уживо да их гледа.

АПОЕЛ ће бити чак 12. клуб у каријери Радосава Петровића. Он је сениорску каријеру почео у Јединству са Уба, да би потом наставио у Радничком из Обреновца, где су га запазили из Партизана. Уследио је прелазак у Хумску, где је стекао пуну афирмацију и постао репрезентативац Србије.

Уследио је 2011. године трансфер у енглески Блекбурн. Са Роверсима је одиграо 19 утакмица у Премијер лиги, а затим је наступао за Генчлербирлиги, кијевски Динамо, Спортинг, Рио Аве, Алмерију, Сарагосу и Ордабаси.