Руд критиковао медије због напада на Русе: Покренули сте лов на вештице!

Један од најбољих тенисера на свету прокоментарисао је ситуацију у којој се нашла његова сународница и критиковао медије јер од спортиста из Русије и константно праве негативце

Каспер Руд је пред наступ на АТП турниру у Бостаду одржао конференцију на којој је било приче и о норвешкој играчици Урлике Ејкери, која је у дубл конкуренцији на недавно завршеном Вимблдону играла са Рускињом у пару.

Ејкери је наступала са Александром Пановом у Лондону и њих две су такмичење завршиле у другој рунди.

Норвежанка је потом трпела критике новинара Петера Салвета, који ради на националној телевизији "НРК", због чега је тенисерка била приморана да се извини.

"Када се осврнем, волела бих да сам промислила раније о овоме, али нажалост, нисам. Посматрајући ситуацију у свету, веома сам тужна због избора које сам направила и моја потпуна подршка иде Украјини", изјавила је 30-годишњакиња.

Њен много познатији и успешнији колега Каспер Руд реаговао је много другачије и изнео низ критика на рачун "НРК" телевизије.

"Не разумем зашто би морала да се извињава", почео је троструки финалиста гренд слемова.

"Русима је дозвољено да ове године играју на Вимблдону, што нису могли прошле, па не мислим да је проблем кога је Ејкери изабрала. То би све могло да се догоди и помало насумично. Мислим да је лудо критиковати је због тога. У неку руку је постао лов на вештице."

Руд је пружио потпуну подршку сународници и оптужио медије да су је натерали да напише извињење.

"Русима је дозвољено да играју на Вимблдону, то је јасно и једноставно. Она не подржава Русију, иако игра са руском партнерком. Та партнерка је вероватно 90 одсто свог живота провела ван Русије… Не видим да подржава Русију, па онда не разумем зашто би Ејкери морала да се извињава? Вимблдон је рекао да могу да играју, ВТА и АТП такође, а ми пратимо те упуте јер играмо под тим организацијама. Због свега, не мислим да би требало да буде проблем што је у овом случају изабрала Рускињу за партнерку", закључио је Руд.