Победа каријере Међедовића - срушио гренд слем шампиона за АТП четвртфинале

Српски тенисер је елиминисао Доминика Тима, који и даље не успева да се врати на висине на којим је био 2020. године, када је освојио Ју-Ес опен

Хамад Међедовић је остварио једну од највећих победа у каријери, пошто се пласирао у четвртфинале АТП турнира у Гштаду у Швајцарској.

Он је у сјајном мечу савладао Доминика Тима, некада трећег тенисера света и освајача Ју-Ес опена - 2:1, по сетовима 7:5, 2:6, 6:3.

Међедовић се у главни жреб турнира у Гштаду пласирао кроз квалификације, прошавши две рунде, а онда је уписао и тријумф у првом колу турнира. Но, сада је сјајном игром успео да направи највећи "скалп" у каријери.

Момак из Новог Пазара је одлично сервирао у првом сету, држао се све до 12. гема, када је направио брејк и аутоматски стигао до вођства од 1:0. У другом је Аустријанац подигао ниво игре и са два брејка предности брзо стигао до изједначења.

Ипак, то није пореметило Међедовића. Он је одмах из првог покушаја направио брејк и лако стигао до 3:0 у одлучујућем сету, да би до краја меча ту предност и сачувао. Међедовић ће у четвртфиналу турнира у Гштаду играти против бољег из дуела два Немца, Данијела Алтмајера и Јаника Ханфмана.

После ове победе, Међедовић је пројектован на 164. место на АТП листи, што је за 19 позиција боље од његовог тренутног пласмана.