Алкараз није желео Федерерову судбину: Помислио сам – молим те, не дозволи да се то деси и теби

Момак који је освојио први трофеј на Вимблдону у глави је у одлучујућим тренуцима имао слику од пре неколико година, када се догодио један од највећих преокрета у историји Вимблдона

Карлос Алкараз признао је да је пре последњег гема у финалу Вимблдона против Новака Ђоковића размишљао о судбини Роџера Федерера, који је 2019. године исту предност против Србина испустио.

Федерер је тада, у одлучујућем сету, имао брејк предности и 40:15 на свом сервису.

Међутим, Новак је спасао обе меч лопте, потом преокренуо и дошао до титуле у једном од највећих мечева у историји тениса.

Четири године касније је опет био у финалу, али овога пута није успео да настави низ и дође до пете узастопне титуле.

"Покушао сам да будем миран и спокојан", почео је Алкараз.

"Држао сам свој ум чистим. Када сам устао са столице, осетио сам лептириће у стомаку и ногама. Тешко је то контролисати. Размишљао сам само да убацим први сервис… Мислио сам да је нормално да сам нервозан јер треба да затворим меч."

Момак из Мурсије је признао да је у тим тренуцима размишљао о ономе што је тада доживео Швајцарац.

"Гледао сам много тениса. За некога као што је Роџер Федерер да изгуби такво финале… Мислим да је то веома тешко. Рекао сам себи: 'Молим те, не дозволи да се то догоди и теби. Уради све што је потребно.' Али размишљао сам о томе у том тренутку."

Међутим, он је задржао концентрацију, одиграо неке од најбољих удараца у последњем гему и после скоро пет сати љуте борбе дошао до великог тријумфа резултатом 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

"Вероватно је најбољи тренутак био после победе. Када је све било готово, уопште нисам размишљао, мој ум је био празан. Једноставно сам наставио са покретима – бацио сам се на земљу и само сам желео да загрлим свој тим и прославим са својим људима", закључио је Алкараз.