Спорт

Србија боља од Црне Горе, "делфини" не желе на Хрватску у осмини финала Светског првенства

Србија после петераца савладала Црну Гору, са другог места у групи иде у осмину финала
Србија боља од Црне Горе, "делфини" не желе на Хрватску у осмини финала Светског првенства© VPSCG

Ватерполисти Србије победили су селекцију Црне Горе после бољег извођења петераца 17:15 (13:13) у последњем колу групне фазе на Светском првенству у Фуоки.

Овом победом "делфини" су заузели друго место у групи Д, што значи да ће у осмини финала играти против пораженог из дуела између Хрватске и Јапана.

Екипа Црне Горе је боље почела меч и повела са 5:0. Тек тада је Србија почела да се "буди" и кренула да постиже поене. Никола Јакшић и Ђорђе Вучинић су смањили на 2:5, Урош Чучковић је погодио за 6:2, а коначан резултат прве деонице поставио је Немања Убовић – 3:6.

Почетком друге четвртине Вучинић је смањио на 4:6, а Бранислав Митровић је одбранио петерац који је извео Ђуро Радовић.

Голове за Србију постигли су: Ђорђе Вучинић пет, Никола Јакшић три, Марко Радуловић, Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић, Немања Убовић по један.

Голове за Црну Гору постигли су: Душан Матковић три, Василије Радовић, Алекса Укропина, Kанстанин Аверка по два, Аљоша Мачић, Мирослав Перковић, Урош Чучковић, Ђуро Радовић по један.

Црногорци су стигли до три гола вишка после феноменалног лоба у режији Алексе Укропине – 7:4.

После шесте одбране Петра Тешановића, Црна Гора је водила 8:4, а стрелац је био Душан Матковић. Србија се није предавала, на 5:8 је смањио Никола Јакшић из петерца, да би потом Ђорђе Вучинић два пута погађао.

Трећа деоница је отворена поготком Василија Радовића за 9:7, да би потом Kанстанин Аверка на истеку напада погодио за 10:7. Добро расположени Вучинић је смањио на 8:10, а недуго затим је и пети пут затресао мрежу – 9:10.

Душан Матковић је погодио са играчем више за 11:9. Црна Гора је имала два гола више уочи последње деонице.

На почетку последње четвртине Страхиња Рашовић је најавио преокрет, а већ у следећем нападу Мирослав Перковић је шраубом затресао мрежу – 12:10.

Радомир Драшовић је реализовао петерац за 11:12, а Србија је стигла до изједначења захваљујући Сави Ранђеловићу који је погодио за 12:12.

На нешто више од 60 секунди пре краја, Србија је први пут повела, а стрелац је био Марко Радуловић.

Изједначење је донео Алекса Укропина на 19 секунди пре краја, па су победника одлучивали петерци.

Уследила је сјајна игра Бранислава Митровића, који је у четвртој серији одбранио шут црногорског играча и донео победу својој екипи.

Шпанија је као првопласирана завршила такмичење у Групи Д и иде директно у четвртфинале, док ће Србија са друге позиција и Црна Гора са треће играти у осмини финала.

image