Спорт

Марин открио планове Звезде: Стижу Дегенек и Кабић, надам се доласку Лате Лата

Црвено-бели и даље раде на склапању тима за сезону у којој их очекују наступи у Лиги шампиона
Марин открио планове Звезде: Стижу Дегенек и Кабић, надам се доласку Лате Лата© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Технички директор Црвене звезде Марко Марин рекао је у јутарњем програму ТВ "Прва" да је Урош Кабић веома близу доласка у редове шампиона Србије и истакао задовољство како је екипа брзо прихватила идеје новог тренера Барака Бахара.

У новој сезони ће црвено-беле са клупе предводити израелски стручњак, који је наследио Милоша Милојевића.

"Доста тога је донео. Битно је да је у екипи добра атмосфера, да су играчи срећни, да воле да дођу на тренинг и хоће да напредују. Тај микс Барак Бахар има. Одлично су радили, поготово у првој недељи на физичкој спреми. У другом делу је акценат био на тактичком, са јаким противницима. Ту смо брзо видели неку идеју коју смо имали са тим да доведемо Бахара и са трансферима. Да је он то тако брзо уклопио и унео у тим, то је импресивно. Нови тренер има своју идеју. Ми смо бирали тренера који има визију коју желимо да видимо на терену. Мало смо променили стил. Видело се на утакмицама да је то брже, модерније", додао је Марин.

Технички директор Звезде потврдио је да је Урош Кабић пред доласком у Љутице Богдана и истакао да није искључено да тим путем ипак крене и нападач Аталанте Емануел Лате Лат.

"Звезда увек жели најталентованије младе играче у својим редовима. Сматрам да је Кабић један од њих, да је добар играч и да би могао нешто да донесе. Близу смо трансфера, још није готов. Надам се да ћемо завршити то, али то нема везе са Лате Латом. Он је играч који може да игра на више позиција у различитим системима", рекао је Марин и поручио да Кабића очекује у наредним данима у клубу.

Потом је појаснио ситуацију са Лате Латом.

"Видећемо наредних дана и недеља. Није до играча и нас. То је до агената и Аталанте, ми не можемо да утичемо на то. Пратили смо играча, били у преговорима. И даље је актуелно, видећемо да ли ће се реализовати. Мислим да би он много дао екипи. Он је играч који је експлодирао у задњој години, који је на врху своје каријере. То смо гледали у задњих годину дана, да доводимо играче који су кренули да играју добро и да тај пут наставе са нама у Звезди", додаје Марин, који се осврнуо и на потенцијални повратак Милоша Дегенека на "Маракану".

"Милош је већ прошле године био жеља Бахара у Хаифи. Већ у првом-другом разговору ме је питао "Шта је са Милошем? Зашто не размишљате о њему?". Милош је навијач Црвене звезде, био је успешан овде, играо Лигу шампиона. Јуче смо се договорили са клубом, треба још неке детаље са њим да решимо. Требало би у наредна два-три дана да га видимо у Београду", најавио је Марин, који је истакао да би Стефан Лековић могао да заузме место одлазећег Страхиње Ераковића, који ће убудуће наступати за руски Зенит.

"Отпутовао је тамо, требало би да потпише уговор и онда да се реализује. Лековић је много талентован млад играч, на кога рачунамо. Трансфером Ераковића му се отвара место. Већ је прошле године напредовао доста са утакмицама за први тим. Он је за мене прави штопер какав се тражи у Европи. На њему је да се наметне тренеру", закључио је Марин.

image