Спорт

Хрватска победила и избегла Србију - "делфини" у осмини финала против Јапана

Завршава се групна фаза Светског првенства у Фукуоки, а Србија је сазнала свог ривала на првом од потенцијално четири сусрета у нокаут фази такмичења

Ватерполо репрезентација Србије играће у осмини финала Светског првенства у Фукуоки против домаћег Јапана, пошто је азијска селекција доживела пораз у кључном окршају против Хрватске.

"Баракуде" су савладале Јапан 17:12 након мучења у првом полувремену и тим тријумфом избегли ватерполо класик против селекције Србије.

Овај исход значи да Хрватска са другог места у групи Ц иде на Црну Гору, која је претходно у петак ујутро изгубила од Србије после петераца. За то време, Србија ће у петак 23. јула играти против Јапана за место у четвртфиналу.

Уколико изабраници селектора Стевановића упишу тријумф, у четвртфиналу их очекује Италија. Са друге стране, Хрватска или Црна Гора ће у четвртфиналу играти против Грчке. Сви ови тимови на крају се укрштају у полуфиналу, па би Србија и Хрватска тек тада могли да се састану.

Ипак, "делфини" ће до тада морати да остваре две победе, а вреди напоменута да ова подмлађена селекција више не спада у круг најужих фаворита за висок пласман на Светском првенству у Фукуоки.

image