Није ни потписао за Бајерн, а већ је изазвао хаос - Вокеров уговор наљутио играче

Необична ситуација одвија се тренутно у Минхену, где се ишчекује долазак Кајла Вокера, актуелног првака Европе са Манчестер ситијем

Бајерн из Минхена није био познат као клуб ком су се поткрадале грешке током прелазних рокова и често су били синоним за клуб у ком све функционише до перфекције.

Ипак, последњих година се и то полако мења, а сада је испливао још један проблем - Кајл Вокер још увек није постао играч овог клуба, али је већ учинио да поједини играчи буду незадовољни.

О чему се заправо ради? Бајерн је близу да доведе Кајла Вокера из Манчестер ситија, пошто је Енглез већ постигао договор са Баварцима, али је сада на клубовима да пронађу задовољавајућу висину обештећења.

Ипак, 33-годишњак би требало да добије двогодишњи уговор уз опцију продужења за још годину дана, што не иде руку под руку са праксом Бајерна да играчима старијим од 30 година дају највише једногодишње уговоре.

Чак и легенде клуба попут Томаса Милера (33) и Мануела Нојера (33) недавно су морали да пролазе кроз сличне преговоре с клубом, добивши само продужетак сарадње на још 12 месеци. Вокер би, тако, требало већ сада да добије уговор до лета 2025. године.

То се лидерима екипе не допада, а ово је само још један у низу момената када се ствари "иза кулиса" у Минхену не одвијају лако. Прошле сезоне је било доста тензија око тренера Јулијана Нагелсмана, као и смене тренера голмана Тонија Тапаловића, што је изазвало бурну реакцију голмана Нојера.