Расуло у ПСЖ - Мбапе одстрањен из тима, клуб сумња на заверу са Реалом

Потпуни хаос влада у редовима шампиона Француске, где власници сумњају да је њихова прва звезда већ начинила договор који би могао да их скупо кошта

Килијан Мбапе је одстрањен из првог тима Пари Сен Жермена за припреме у Јапану и неће играти за овај клуб на припремним мечевима на Далеком истоку.

Како јавља познати италијански новинар Фабрицио Романо, Парижани су постали уверени да је Мбапе већ договорио свој прелазак у Реал Мадрид као слободан играч и због тога су играчу поставили ултиматум.

Мбапе је још раније изјавио да не жели да продужи свој уговор са ПСЖ-ом до 2025. године, али да жели да остане у клубу у сезони 2023/24 и да све од себе. Међутим, катарским власницима клуба то не одговара.

Разлог је тај што ПСЖ ризикује да остане без Мбапеа наредног лета без обештећења, а све компликује и чињенице да би 1. августа требало да му буде исплаћен бонус од 80.000.000 евра. Зато је ПСЖ нудио Французу 40.000.000 евра да пређе у неки други клуб пре тог датума.

Ипак, и Мбапеу и потенцијално Реал Мадриду одговара да сачекају лето 2024. око евентуалног склапања сарадње. Али сада је ПСЖ повукао наредни потез не би ли некако натерао Мбапеа да нешто учини још овог лета - или да потпише нови уговор, или да одмах промени средину.

Како ће све то функционисати сада када Мбапеу није дозвољено да путује на припреме са екипом, остаје да се види.