Спорт

СП: Ватерполисти Црне Горе елиминисали фаворизоване Хрвате, па се пласирали у четвртфинале

Ватерполо репезентација Црне Горе пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Јапану, пошто је направила велико изненађење и победила првака Европе Хрватску са 13:12 (2:3, 3:0, 4:5, 4:4)
СП: Ватерполисти Црне Горе елиминисали фаворизоване Хрвате, па се пласирали у четвртфинале© VPSCG

Црна Гора није најбоље ушла у утакмицу, па су Хрвати први повели.

Ипак, изабраници Владимира Гојковића успевају да се врате у меч и начине резултатски преокрет, па је уследило неколико резултатских обрта после чега се ушло у врло неизвесну завршницу.

У самом финишу, на минут до краја меча при нерешеном резултату, ватерполиста Црне Горе Душан Матковић постиже гол одлуке и свом тиму доноси пласман у четвртфинале.

Стрелци за Црну Гору били су: Ђуро Радовић и Душан Матковић по четири, Алекса Укропина два, Kанстанин Аверка, Владан Спаић, Василије Радовић по један. Петар Тешановић је имао 12 одбрана.

Голове за Хрватску постигли су: Јерко Маринић Kрагић четири, Звонимир Бутић и Kонтстантин Харков по три, Анте Вукићевић и Франко Лазић по један.

Захваљујући великој победи, Црна Гора је обезбедила четвртфинални меч против Грчке, као и директан пласман на наредно Светско првенство које ће бити одржано у Kатару у фебруару 2024. године.

image