Српски тенис не мора да брине за будућност - Луна је шампион Европе

Млада српска тенисерка Луна Вујовић нова је шампионка Европе, пошто је у финалу континенталног шампионата за играчице до 15 година победила сународницу Душицу Поповски 2:0 (6:3, 6:3)

Вујовићева је пре само седам дана освојила и титулу на Вимблдону, па је јасно да се ради о девојци која поседује велики таленат.

"Уживале смо на терену, иако нисмо показале најбољи тенис који знамо. Било нам је феноменално да једна против друге играмо за титулу најбоље у Европи. И драго ми је што сам то баш ја. Нисмо играле званично од конкуренције до 12 година, али смо последњих месец дана тренирале заједно, живеле заједно и праве смо другарице", рекла је Вујовићeва.

Ни Душица Поповски није крила одушевљење.

"Биле смо пресрећне што смо дошле до борбе за титулу заједно. Другарице смо, све пролазимо заједно, па смо и овога пута морале на терен заједно. Пресрећна сам због свега што смо оствариле, али мислим да смо могле мало боље да играмо у финалу. Ово је први пут у историји да две српске репрезентативке играју финале Европског првенства до 14 година", изјавила је Поповски.

Захваљујући тријумфу у финалу Европског првенства, Луна Вујовић се аутоматски квалификовала за Јуниорски мастерс, који је на програму у новембру.

Вујовићева и Поповски су биле део репрезентације Србије која се недавно на екипном шампионату Европе окитила сребрним одличјем.