Спорт

Дилема: Нема проширења Суперлиге - игра се са 16 клубова, али још се не зна ко испада

ФСС би касније у понедељак требало да и званично донесе одлуку о томе који клубови ће наступати у Суперлиги, а који у Првој лиги Србије, а све након збрке која је настала због Колубаре из Лазаревца
Дилема: Нема проширења Суперлиге - игра се са 16 клубова, али још се не зна ко испада© Dusan Milenkovic/ATAImages

Суперлига Србије у сезони 2023/24 играће се са 16 клубова, одлучено је у понедељак на седници Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Ипак, иако првенство само што није почело, још увек остаје недоумица којих 16 клубова ће наступати у Суперлиги, а та одлука требало би да буде донета током дана, уочи одржавања жреба за нову сезону најјачег српског шампионата.

Након што је Суд за спортску арбитражу у Лозани одлучио да умањи казну Колубари због намештања утакмица са девет на шест одузетих бодова, клуб из Лазаревца је технички имао довољно бодова да опстане у лиги.

Због те одлуке, сада није јасно да ли ће Колубара бити избачена из Суперлиге због намештања, или ће Радник испасти у Прву лигу јер сада они немају довољно бодова након читаве ситуације. По једном сценарију, било је могуће да у Суперлиги наредне сезоне буде 17 тимова, али од тога се сада одустало.

Ипак, чини се да је најизгледније решење да ФСС избаци Колубару из Суперлиге, јер је Суд за спортску арбитражу практично потврдио да је тај клуб наместио утакмицу против Младости ГАТ из Новог Сада.

Жреб за нову сезону Суперлиге и Прве лиге би ФСС требало да објави у понедељак у 17.00 часова, када ће бити и отклоњене све дилеме око тога који клубови наступају у којем од два најјача такмичења.

image