Спорт

Барса већ продаје везисту? Стигао слободан, сад иде у Јувентус за 10-15 милиона

Франк Кеси би могао да ускоро постане нови играч торинске "старе даме"
Барса већ продаје везисту? Стигао слободан, сад иде у Јувентус за 10-15 милионаGetty © Alex Caparros / Stringer

Франк Кеси би требало да овог лета напусти Барселону после само годину дана проведених на "Ноу Кампу", пошто је све извеснији његов трансфер у редове Јувентуса.

Како пише италијанска "Газета дело спорт", везиста из Обале Слоноваче ће се вратити у Серију А после само једне сезоне у Шпанији.

Барселона је прошлог лета довела Кесија као слободног играча након што му је истекао уговор с Миланом, али очито да две стране нису биле баш задовољне сарадњом. Кеси ће отићи на једногодишњу позајмицу, али са обавезом откупа уговора у висини од 10.000.000 до 15.000.000 евра.

То значи да ће Барселона брзо зарадити на везисти, што им је изузетно важно у њиховој финансијској ситуацији, док ће Јувентус добити играча који има доста искуства играња у Италији.

"Газета" пише да су још преостали детаљи да све стране стигну до коначног договора, а тренер Јувентуса Масимилијано Алегри искористиће утакмицу против Барселоне у четвртак у Лос Анђелесу да поразговара са Кесијем и убеди га да је тај трансфер прави потез за њега.

image