Опет се помера старт Суперлиге? Колубара се жалила Суду за спортску арбитражу

Лазаревчани не одустају од борбе за останак у Суперлиги, након одлуке ФСС да их избаци у трећи ранг такмичења

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) у четвртак ће одлучивати о померању старта Суперлиге Србије, преноси "Спортклуб".

Адвокатски тим фудбалског клуба Колубара послао је жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) на одлуку Фудбалског савеза Србије да избаци клуб из Лазаревца у Српску лигу и да му одузме лиценцу, a коначна одлука о овом питању требало би да буде донета у четвртак.

Одбор за хитна питања ФСС је у понедељак донео одлуку о пооштравању правилника о лиценцирању који ће се убудуће примењивати, а на основу тога Савез је Колубари одузео лиценцу због лажних података које је доставила. Заједница ће Лазаревчане искључити из чланства, док ће их Етичка комисија суспендовати због кршења етичког кодекса.

Колубара је раније кажњена са девет бодова због намештања резултата,а након што је Суд за спортску арбитражу у Лозани смањио казну на шест бодова, ФСС је био принуђен да поново реагује како би се испунили услови за такмичење на свим нивоима.

Подсетимо, Суперлига Србије требало је да стартује прошле седмице, али је већ једном њен почетак морао да буде померен због питања Колубаре. У зависности од одлука ЦАС, није искључено да почетак домаћег шампионата, заказан за петак, поново буде одложен.