"Када су дошли петерци – знали смо да ћемо да победимо"

"Делфини" су поново били најбољи када је било најважније и ушли су у саму завршницу планетарног шампионата

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић изјавио је након меча са Италијом да је екипа знала да ће победити након што је изборила петерце.

Ватерполисти Србије победили су селекцију Италије у четвртфиналу Светског првенства резултатом 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 4:3) и пласирали се у полуфинале.

"Имали смо фантастичног голмана Митровића, који је одличан за петерце. Знали смо да ћемо да победимо када су шутеви са пет метара одлучивали. Добро смо почели 2:0, Италија се вратила и онда се играло гол за гол. На крају смо искористили тајм-аут и погодили. Честитам екипи и надам се да ово није последња реч на првенству", истакао је Стевановић.

Страхиња Рашовић је промашио пенал током утакмице који га је много омео, али је и поред тога био један од најбољих наших играча.

"Поносан сам како смо играли. Нисмо пали ни у једном тренутку. Промашио сам пенал током игре и хвала Богу да смо победили", додао је Рашовић.

"Срећни смо због победе, изузетно тежак меч, као што сте видели, али то заборављамо. Нема места за еуфорију и славље, јер још увек нисмо ништа урадили. Окрећемо се Грчкој, имамо један дан да се спремимо за полуфинале. Изузетно верујем у своју екипу и надам да се ће подићи ниво игре и да ћемо бити још бољи у полуфиналу."