Спорт

Кампацо: Нисам се у Реал вратио због новца

Аргентински кошаркаш Факундо Кампацо изјавио је да се у Реал није вратио због новца и да се у главном граду Шпаније осећа као код куће
Кампацо: Нисам се у Реал вратио због новца© ATA Images

Кампацо се вратио у тим у којем је провео највећи део каријере, а са мадридским тимом потписао је уговор до 2027. године.

Аргентински кошаркаш рекао је да у одлуци да се врати у шпански тим, није утицао само новац.

"Нисам глуп, али морам да кажем да моје одлуке нису искључиво базиране на новцу. Ја мерим ствари. Новац јесте један од фактора, али није главни фактор. У Мадриду се осећам као код куће, на терену и ван њега. Нисам оклевао ни тренутак када је требало да се вратим у Реал", истакао је кошаркаш за аргентинске медије.

Доскорашњи кошаркаш Црвене звезде изјавио је да има највише амбције пред почетак нове сезоне.

"У Реалу су амбиције највише, да одемо и све освојимо. Екипа је освојила Евролигу, а сада је на нама да то поновимо. Веома сам мотивисан, помало и нервозан због тога. Желим да се вратим на паркет, а мислим да процес адаптације неће бити тежак", закључио је Кампацо.

Поред тима из Мадрида и Црвене звезде, омалени кошаркаш наступао је у НБА лиги за Денвер и Далас, а током каријере играо је и за Мурсију и Пењарол.

Прокоментарисао је Кампацо и период проведен у САД.

"У НБА увек морате да будете на 100 одсто, ако то није случај, онда не можете да играте. Тада сам слабије пратио шпанско првенство и Евролигу, али сам увек знао шта се дешава. Тамо ми је рођена ћерка и повезан сам са САД, али са Мадридом сам успоставио највећу повезаност", закључио је.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner