Спорт

Лоша вест: Фудбалер Челсија можда пропушта Светско првенство

Бен Чилвел је доживео повреду на утакмици Лиге шампиона због које би Енглеска могла да остане без левог бека на Мундијалу у Катару.
Лоша вест: Фудбалер Челсија можда пропушта Светско првенствоGettyimages.ru © Staff/Shaun Botterill

Леви бек Челсија и репрезентације Енглеске Бен Чилвел повредио се на утакмици шестог кола групне фазе Лиге шампиона против Динама из Загреба.

Чилвел се повредио у самом финишу утакмице у којој је Челси славио 2:1, и по првим прогнозама у питању је повреда тетиве колена, преноси „Би-Би-Си“.

Менаџер Челсија Грејем Потер је изјавио након утакмице да повреда левог бека изгледа озбиљно.

„Овакве ситуације фрустрирају и нас и играча. Када се овако нешто деси прва помисао свакоме је да је Светско првенство близу. Ако је повреда тетиве колена, опоравак траје минимум две или три недеље. Жао ми је Чилвела. Чекамо снимак скенера и надамо се да није толико озбиљно колико ми мислимо“, истакао је тренер клуба из Лондона.

Енглески леви бек је током каријере играо за Лестер, Хадерсфилд и Челси у који је дошао 2020. године. За репрезентацију Енглеске одиграо је 11 утакмица и требало би да буде један од 26 играча на списку селектора Герета Саутгејта за пут на Мундијал у Катар. Ипак, сада би леви бек могао да остане без прилике да заигра на највећем фудбалском такмичењу.

image