Спорт

Војводина изгубила на Кипру, гол Зукића за наду у реваншу

Фудбалери Војводине поражени су вечерас на гостовању АПОЕЛУ из Никозије 2:1 (1:0) у првом мечу другог кола квалификација за Лигу конференција
Војводина изгубила на Кипру, гол Зукића за наду у реваншу© FK Vojvodina

Утакмица је одиграна у тропским условима, на температури изнад 30 степени, али је упркос томе виђен квалитетан дуел два тима, а знатно искуснији домаћин је за нијансу био бољи и стекао предност пред реванш на "Kарађорђу".

Пред скоро 15.000 навијача, који су на ГСП стадиону направили карневалску атмосферу, кипарски тим повео је у 32. минуту голом грузијског репрезентативца Дорђија Kвилиталије, после грешке целе одбране Новосађана.

АПОЕЛ је после тога доминирао на терену, створио још неколико шанси, али није било гола јер је блистао млади чувар мреже Војводине Лазар Царевић.

Састави екипа:

АПОЕЛ: Белец, Сушић, Креспо, Двали, Костадинов (од 85. Петровић), Сарфо (од 73. Виљафанез), Далсио (од 73. Гавриел), Фетфазидис, Чебаке, Едуардо  (од 73. Маркињос), Квилитаја (од 85. Томане).

Војводина: Царевић, Лазаревић (од 46. Јеличић), Траоре, Црномарковић, Траоре, Антонијевић (од 84, Милетић), Зукић (од 78. Буснић), Милосављевић, Николић (од 58. Радуловић), Барај, Чумић, Барај, Вукчевић (од 46. Вукић).

Већ у трећем минуту наставка "резервиста" Војводине Стефан Вукић имао је "зицер" за изједначење, али је његов нестваран промашај у 56. минуту анулирао Дејан Зукић, сјајним поготком главом на центаршут Николе Чумића.

Уследили су нови напади домаћина и нове две сјајне одбране Царевића, али само до 65. минута када је и он "пропливао" и дозволио Лашију Двалију да погоди празну мрежу.

Реванш се игра за седам дана у Новом Саду, а ко прође даље иде на победника меча Ворскла Полтава (Украјина) - Дила Гори (Грузија).

image