Спорт

Украјинска тенисерка тражила да се санкционише Андрејева због подршке Путину

Дајана Јастремска је недавно изгубила од 16-годишњег вундеркинда Мире Андрејеве, после чега је издала саопштење које није везано за меч
Украјинска тенисерка тражила да се санкционише Андрејева због подршке ПутинуGetty © Julian Finney / Staff

Украјинска тенисерка Дајана Јастремска објавила је саопштење у коме је написала да жели да се млађа тенисерка из Русије Мира Андрејева санкционише јер је на друштвеним мрежама означила да јој се допада видео у коме се Владимир Путин саркастично обраћа Владимиру Зеленском.

Јастремска је упутила позив Светској тениској асоцијацији да реагује и казни 16-годишњу тенисерку због пружања очигледне подршке председнику Русије, али је ВТА то без разматрања одбила, што је њу додатно изнервирало.

"Тениски органи, нажалост остају равнодушни на злочине у Украјини. Недавно сам тражила да се предузму санкције против Мире Андрејеве због тога што је лајковала објаве на друштвеним мрежама које су се јасно тицале злочина почињених над Украјинцима, а ВТА је једноставно наговестила да неће интервенисати.

Узнемирена сам, али остајем посвећена борби за своју земљу, своју породицу и пријатеље у Украјини.

Желела бих да се посебно захвалим Швајцарској и организаторима турнира на топлом пријему", написала је Јастремска.

Мира Андрејева за сада се није оглашавала поводом овог случаја.

До сада није забележено да је нека тенисерка кажњена због активности на друштвеним мрежама, тако је захтев Јастремске послужио као предмет исмевања на интернету.

image