Спорт

Гејџи ногом "успавао" Поаријеа за појас најопаснијег борца данашњице

Спектакуларно УФЦ вече у Солт Лејк Ситију обиловало је сјајним борбама и нокаутима, а завршено је на фантастичан начин, борбом за "БМФ" појас
Гејџи ногом "успавао" Поаријеа за појас најопаснијег борца данашњицеGetty © Chris Gardner / Stringer

Џастин Гејџи реванширао се Дастину Поаријеу за пораз од пре неколико година у главној борби УФЦ 291 догађаја у Јути.

Гејџи је у категорији до 70 килограма нокаутирао сународника и окитио се "БМФ" појасом који симболично описује најопаснијег борца данашњице (Baddest Motherf***er).

Популарни "The Highlight" је у другој рунди фантастичним ударцем ногом погодио "Дијаманта" у главу и практично га "успавао". Гејџи је изузетно лепо преварио ривала који није очекивао хај-кик, а након што је Поарије пао на земљу, врло брзо је и борба била готова.

Била је то 25. победа у професионалној каријери за Џастина Гејџија, чак 20. нокаутом, а има и један тријумф предајом противника. Доживео је и четири пораза (Алварез, Поарије, Нурмагомедов, Оливеира).

Са друге стране, Поарије је сада на скору 29-8. Гејџију је појас уручио Хорхе Масвидал, који је својевремено држао ову симболичну титулу после тријумфа над Нејтом Дијазом.

После тријумфа Гејџи је поручио да је отворен за нови покушај да нападне титулу шампиона лаке категорије, коју тренутно држи руски борац Ислам Махачев и коју ће у октобру бранити против Чарлса Оливеире у реваншу.

Победа 34-годишњака из Аризоне заокружила је сјајан УФЦ догађај у Солт Лејк Ситију, у којем је значајно место имао и српски борац.

Урош Медић је на почетку програма спектакуларним нокаутом дошао до трећег тријумфа, овога пута над Американцем Метјуом Семелсбергером.

У сунасловној борби Бразилац Алекс Переира је победом дебитовао у полутешкој категорији (до 93 кг) – и то против вема доброг противника. Он је подељеном одлуком судија после неизвесних 15 минута победио бившег шампиона Јана Блаховича.

Публику на ноге дигао је и домаћи тешкаш Дерик Луис, који је уништио Маркоса Рожерија де Лиму из Бразила за само неколико секунди. Прво га је "летећим коленом" оборио на земљу, а онда и серијом удараца дошао до 14. нокаута у каријери.

Сада је поново на првој позицији вечне ранг-листе нокаута, са једним више од легендарног Мета Брауна.

image