Спорт

Саша Ђорђевић: Србија је један од фаворита на Мундобаскету

Бивши селектор ће на предстојећем Светском првенству бити у улози ривала, на клупи селекције Кине
Саша Ђорђевић: Србија је један од фаворита на МундобаскетуGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Александар Ђорђевић верује да репрезентације Србије на предстојећем Светском првенству може да направи велики успех. Некадашњи селектор "орлова", који ће сада бити ривал Србији као предводник репрезентације Кине, свестан је квалитета који његов некадашњи тим поседује.

Ђорђевићева Кина и Србија Светислава Пешића играће 28. августа у Манили, али и осам дана раније у пријатељском сусрету у Шенжену. Он обећава велику борбу.

"Биће веома тешка утакмица. Србија је један од фаворита, не само у нашој групи, већ и на целом такмичењу. Спремићемо се најбоље што можемо да парирамо једној изузетно јакој Србији", рекао је Ђорђевић.

Док је водио српски тим често је користио узречицу "мир у глави, ватра у срцу". Он сада то користи и док прича са кинеским кошаркашима.

"Изговорена је и тим играчима, достизања врхунских резултата без тога не постоји. Мора играч да има ватру у срцу, жеља мора да постоји, али је потребно да глава буде пуна мира. На мени је да ту главу испуним одређеним знањем и да их спремим да са тим жаром и ватром изађу на терен. Надам се да можемо да напредујемо сваког дана и то је циљ свих нас тренера."

На Новом Београду отворен је терен у његову част и том приликом је разговарао са новинарима. Пре разговора са медијима обратио се деци која су се ту окупила.

"Дабогда неко од вас обукао дрес Србије и донео медаљу. Многи су на овим теренима сањали медаље и успехе. Неки су успели то заједно са мном, као и ја заједно са некима од њих. Хвала свима, родитељима, брату, супрузи, деци. Уживајте, овде се спремају шампиони", закључио је Ђорђевић.

image