Спорт

И Јокићев саиграч пропушта Мундобаскет? Никола уморан, а Канаду брину доктори

Џамал Мареј би могао да остане без наступа на Светском првенству у кошарцу услед повреде
И Јокићев саиграч пропушта Мундобаскет? Никола уморан, а Канаду брину докториGetty © Steve Dykes / Stringer

Играч Денвера Џамал Мареј могао би због повреде да пропусти предстојеће Светско првенство, изјавио је данас генерални менаџер Кошаркашког савеза Канаде Роуан Барет, преноси "Баскетњуз".

Мареј је прошле сезоне са екипом Денвера освојио титулу у НБА лиги, а током тог успеха је у просеку постизао 20 поена и имао је четири скока и 6,2 асистенције по утакмици.

Репрезентативци Канаде су почели припреме за Мундобаскет, а најбољи играч ове селекције је неизвестан за турнир који ће бити одржан од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Мареј је био на тренингу са саиграчима из канадске репрезентације, а Барет је истакао да ће медицински тим донети коначну одлуку.

"Мареј је дошао на припреме после веома дуге сезоне и повреде које је имао. Мислим да морамо да будемо опрезни и да паметно реагујемо. Он је веома уморан, морамо да радимо са нашим медицинским тимом и на крају да донесемо исправну одлуку за Мареја. Он жели да игра за Канаду на Светском првенству, жели да буде са нама, али ће медицински тим ускоро да донесе коначну одлуку", истакао је Барет за канадски Ти-Ес-Ен (ТСН).

Канада ће на Мундобаскету играти у групи са Х са Летонијом, Либаном и Француском.

image