Спорт

Барса поново "загризла" за Кансела, одлазак Ленглеа у Саудијску Арабију би помогао процесу

Бројни европски медији преносе информацију да је Барселона поново веома заинтересована за довођење десног бека Жоаа Кансела
Барса поново "загризла" за Кансела, одлазак Ленглеа у Саудијску Арабију би помогао процесуGetty © Koji Watanabe

Одлазак Усмана Дембелеа, који би ускоро требало да буде озваничен, покренуће у Барселони нека нова пословања.

Очекује се прави домино ефекат у каталонском клубу у наредном периоду, пошто "Блауграна" жели да се "отараси" и Сержиња Деста и Клемона Ленглеа.

За Американца не постоји ниједан заинтересовани купац, па би Барселона највероватније раскинула уговор са некадашњим чланом Ајакса и Милана.

У случају Ленглеа, појавиле су се информације о томе да је Француз на радару Ел Насра, који наводно нуди 15 милиона евра.

Ленгле се спомиње и као потенцијално појачање Тотенхема, у којем је прошлу сезону провео на позајмици, али сматра се да енглески клуб неће нудити преко седам милиона евра за штопера.

Уколико успеју да заврше та два одлазна трансфера, Барселона би свим силама покушала да доведе десног бека.

Огромна жеља управе клуба, као и Ћавија, јесте Жоао Кансело, бек Манчестер ситија.

Кансело је половину прошле сезоне провео у Бајерн Минхену на позајмици, али немачки клуб није желео да откупи његов уговор.

Према писању каталонских медија, Барселона ће покушати Кансела такође да доведе на позајмицу, коју би платила 10 милиона евра, португалском играчу понудила уговор од 14 милиона евра годишње, а на крају наредне сезоне имала би право откупа фудбалера за 40 милиона евра.

Поред Кансела, Барса разматра још опција на позицији десног бека, а највише се помиње Иван Фреснада, млади члан Ваљадолида.

image