"Алкаразов најбољи ниво је недостижан и за Ђоковића"

Некада шести тенисер света напомиње да српски тенисер нема много изгледа да свргне Карлоса Алкараза са трона на предстојећем Ју-Ес опену

Недеље су прошле од финала Вимблдона, али у светском тенису се и даље прича о окршају Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза.

Џими Аријас, некадашњи амерички тенисер, доспео је у центар пажње изјавом да Ђоковић након пораза у Лондону нема много шанси да се реваншира Шпанцу на Ју-Ес опену.

Аријас, који је 1983. године играо полуфинале Ју-Ес опена и некада био шести тенисер света, каже да је Алкараз најбољи играч на свету када је у најбољој форми.

"Пре финала Вимблдона неколико људи ме је питало и рекао сам им, мада то можда звучи као лудост. Алкараз у својој најбољој форми је бољи од било кога другог. Бољи од Ђоковића, мислим да Новак не може да досегне тај ниво који Алкарас може", рекао је Аријас за подкаст на "Тенис Ченелу".

Он се додатно осврнуо на финале Вимблдона.

"То је најбољи ниво који сам икад видео, Алкаразов најбољи свакако. Нисам знао да ли ће бити у стању то да прикаже на Вимблдону у финалу против Ђоковића, али сам свакако знао да ће бити опуштенији него што је био на Ролан Гаросу. Тамо је било чудно, јер је играо са у то време освајачем 22 гренд слем титуле и био је фаворит, велики. Мислим да је то била чудна ментална препрека за њега. У финалу Вимблдона било је другачије. Сада је Ђоковић био фаворит и знао сам да ће Алкараз бити релаксиранији, или сам мислио да хоће, јер ипак је то финале Вимблдона", додао је Американац.

Аријас истиче да је Алкараз успео да уједини снаге Ђоковића, Федерера и Надала у својој игри.

"За Новака ми је чудно да кажем да највећи тенисер свих времена на врхунцу није био добар као клинац са 20 година. Али видите Алкараза и не знате како је то урадио тако брзо. Као да је покупио све од 'Велике тројке' и комбиновао њихове снаге и ставио их у свој погон. Има офанзивно оружје као Федерер, срце Надала према оном што сам видео. Како је одсервирао последњи гем на Вимблдону против Ђоковића? Убацио је сваки први сервис и Ђоковић је промашио само један ритерн и то га нимало није пореметило", закључио је Аријас.