Сензација у Лиги шампиона - земља од 50.000 становника има тим у 3. колу квалификација

Клаксвик са малених Фарских Острва ће бити први тим у историји те земље у групној фази неког УЕФА такмичења, само преостаје да видимо и ког

Фудбалери Клаксвика направили су невероватан подвиг у реванш сусрету другог кола квалификација за Лигу шампиона, пошто су после бољег извођења пенала елиминисали шведски Хекен.

Тако је клуб са Фарских Острва први пут у историји те мале земље успео да прескочи два кола у квалификацијама и обезбеди пласман у групну фазу неког УЕФА такмичења.

Клаксвик и Хекен су у првом мечу ремизирали 0:0, док је у реваншу у Шведској било 3:3. Јунак Фарана био је Арни Фредериксберг са три поготка, да би потом у пенал серији два узастопна промашаја Хекена била пресудна за њихову победу.

Клаксвик је тако стигао до трећег кола квалификација - налазе се на два степеника до Лиге шампиона, а наредни ривал им је норвешки Молде. Уколико испадну и у тој и у наредној рунди, Клаксвик ће играти у групној фази Лиге конференције, чиме ће постати први тим из земље са око 50.000 становника који је у томе успео.

Након резултата у среду увече, познати су и сви парови трећег кола квалификација за Лигу шампиона. На стази шампиона играће се шест мечева:

Раков - Арис
Слован Братислава - Макаби Хаифа
АЕК Атина - Динамо Загреб
Олимпија Љубљана - Галатасарај
Копенхаген - Спарта Праг
Клаксвик - Молде

Што се тиче "стазе лиге", ту су на програму још четири пара:

Брага - ТСЦ Бачка Топола
Ренџерс - Сервет
Панатинаикос - Олимпик Марсеј
ПСВ Ајндховен - Штурм Грац