Спорт

Том Брејди постао мањински власник познатог клуба - добио функцију, жели повратак у Премијер лигу

Легендарни Американац је решио да инвестира у енглески фудбал
Том Брејди постао мањински власник познатог клуба - добио функцију, жели повратак у Премијер лигуGetty © Clive Brunskill / Staff

Прослављени играч америчког фудбала Том Брејди постао је мањински власник Бирмингема, саопштио је у четвртак енглески фудбалски клуб на званичном сајту.

Брејди (46) је куповином одређеног броја деоница постао мањински сувласник енглеског друголигаша и одмах је добио функцију председника Саветодавног одбора клуба.

Брејди се сматра једним од најбољих играча америчког фудбала свих времена, јер је чак седам пута освајао НФЛ титулу што је рекорд у том спорту.

Бирмингем је последњи пут у Премијер лиги играо у сезони 2010/11, кад је освојио Лига куп победом над Арсеналом у финалу, а затим се преселио у нижи ранг и за 12 година не само да није успео ниједном да уђе у енглеску елиту, већ је често био пред испадањем у трећи ранг.

У јулу ове године већински власник клуба је постао Том Вагнер који је као дугорочни циљ поставио финансијску консолидацију и повратак клуба у Премијер лигу.

image