Спорт

Србија одиграла други тајни меч и остварила другу победу

Kошаркашка репрезентација Србије остварила је и другу победу у припремном периоду за Светско првенство. Иако KСС није желео да објави, у јавности се појавио резултат утакмице са Пољском
Србија одиграла други тајни меч и остварила другу победу© FIBA

"Орлови" су победили репрезентацију Пољске резултатом 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22), а резултат, као и да је сама утакмица уопште одиграна, сазнали смо захваљујући објави гостију на друштвеним мрежама.

Екипа Светислава Пешића је, подсетимо, пре неколико дана у Београду била боља и од Босне и Херцеговине, али тачан резултат никад није обелодањен.

"Изгубили смо после борбе коју смо водили до последњих минута. Србија је противник на веома високом нивоу. Погодили су много шутева за три поена, одлепили су се на почетку, али смо се вратили у игру и били конкурентни у другом полувремену. Био је то добар тест за нас", изјавио је пољски репрезентативац Михал Михалак.

Селектор Игор Миличић био је задовољан утакмицом.

"Скок у нападу, који нам је био проблем из првих мечева је мало поправљен. На почетку су Срби постигли неколико битних кошева, али смо стали, борили се до краја. Добили смо оно што смо желели да постигнемо против овако јаког ривала. Пред нама је још утакмица и тренинга, што ће побољшати нашу игру", рекао је Миличић.

Репрезентацију Србије 8. и 9. августа очекују дуели са Грчком и Италијом на Акрополис купу.

Светско првенство у кошарци ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Индонезији, Филипинима и Јапану.

image