Спорт

Из финансијских разлога: Боли жели да прода део Челсија

Власник Челсија Тод Боли спреман је да прода свој удео у фудбалском клубу годину дана након његовог преузимања, наводи Блумберг
Из финансијских разлога: Боли жели да прода део ЧелсијаGetty © Alex Davidson / Stringer

Конзорцијум које се налази у власништву америчког бизнисмена потрошио је више од 750 милиона долара на трансфере играча прошле сезоне да би изградио победнички тим који, не само да није освојио ништа, него је завршио на 12. месту у Премијер лиги, што је најнижи пласман у последњих 29 година.

Такође, "лондонски плавци" нису успели да се пласирају ни у једно европско такмичење, што је додатно утицало на њихов лош буџет.

Боли сада намерава да прикупи око 500 милиона долара нових инвестиција у замену за одговарајући удео у клубу, наводи извор.

Челси је протекле две деценије променио неколико власника.

Од 2003. године клуб са "Стамфорд Бриџа"  био је у власништву бизнисмена Романа Абрамовича. У његове време Челси је доживео највећи успех у историји свог постојања.

Нажалост, Абрамович је био приморан да као руски држављанин због санкција прода клуб, који је  крајем маја 2022. године купио Боли и кренуо да троши ненормалне суме новца на појачања без икаквог смисла и визије.

image