Спорт

Пешић: Нема тајни ни проблема, амбиције су велике

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић први пут се огласио од почетка припрема за Светско првенство
Пешић: Нема тајни ни проблема, амбиције су велике© A.K./ATAImages

Репрезентација је на старту припрема одиграла две пријатељске утакмице против селекција Бих и Пољске, али Кошаркашки савез Србије из неког разлога није желео да објави резултате, нити да се утакмице уопште играју.

Ипак, захваљујући објавама противника на друштвеним мрежама сазнало се да су "Орлови" славили на оба меча.

"Последњи дан боравка у Старој Пазови, прави рај. Имали смо фантастичне услове и у хали и око хале. Баш нам је годило, помогло да уђемо у тренинг, да добро радимо. Ентузијазам је био на високом нивоу и то нам је у овом тренутку, с обзиром на новонастале проблеме... Увек кажем да нема проблема, да има решења. Жао нам је што Јарамаз и Покушевски нису могли да се прикључе. Имамо ситуацију са Трифуновићем и Смаилагићем, они су у процесу рехабилитације, очекујем да се прикључе екипи. Остали су доста добро", почео је Пешић.

Затим се осврнуо и на поменуте одигране мечеве.

"Одиграли смо две утакмице, тренинг утакмице, није било ту никаквих тајни, већ жеља да будемо стварно сами, да можемо да тренирамо, не да играмо. Показало се то као пун погодак. Имали смо добре и амбициозне противнике, агресивне. И они се спремају за велика такмичења. Идемо даље, почињу припремне утакмице. Акрополис турнир у Атини, прве званичне утакмице. Надам се да ће нам доста помоћи, још смо у процесу уигравања, желимо да се покажемо у правом светлу".

Богдан Богдановић је нови капитен репрезентације, а тиму се недавно прикључио и Стефан Јовић, што је селектора посебно обрадовало.

"Радујемо се, посебно ја. Обојица, Богдан је показао не само индивидуални квалитет, вођа је тима, посвећен је и себи и другима. Увек кажем да се посвећивањем себи помажеш екипи пуном снагом. Поштујем одлуку Јовића да је у једној тешкој ситуацији због здравствених проблема у породици. Његово искуство, знање, олакшање за остале играче, има огромно искуство. Он ће да помогне и Гудурићу и Аврамовићу који су показали да ће бити вође на позицијама које су увек важне. Драго ми је што су обојица у екипи, њихово искуство и знање много ће значити екипи".

Садашњи тим Србије је састављен од младих и искуснијих играча.

"Увек је екипа састављена и од младих и од искусних. Ови млађи, ту смислим на Симанића, Петрушева, малог Николу Јовића. Био је прикључен у 'прозорима', напредовао је доста, ојачао је, игра са пуним сампоуздањем, задовољни смо како се понашају. Дају додатни ентузијазам, срећни смо што су ту. Укупно гледано, све је то добро, да нас мало здравље послужи, да нас повреде мимоиђу и могли би да направимо добру екипу која може да оствари циљеве које смо ми поставили без обзира на све изостанке неких играча", закључио је Пешић.

image