Спорт

Почиње ЕП за рукометашице, Србија на старту против Шведске

Утакмицама у групама А и Б, званично почиње Европско првенство за рукометашице, које се одржава у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Србија на терен излази већ првог дана, пошто се од 20.30 састаје са селекцијом Шведске.

Србија у Цељу већ првог дана имао веома тежак посао на старту Европског првенства.

Селектор рукометашица Србије Урош Брегар, изјавио је да има рецепт како да заустави напад противничке екипе.

„Шведска је представник скандинавске школе, а за ову селекцију је значајно да играју веома агресивну одбрану, што је можда мало атипично за скандинавске тимове. Агресивне су у одбрани и излазе пуно, па је наш задатак да не губимо лопте на пивоте и не тражимо пасове на крила, јер ако нам то пресеку, долазе до лаких голова из полуконтри и контри“, изјавио је селектор на конференцији пред меч са Шведском.

Брегар је додао да је најбитније зауставити противничку бековску линију.

„Ипак је то скандинавска екипа која постиже доста лаких голова и врши брзу транзицију“, рекао је селектор Србије на конференцији за медије пред утакмицу са Шведском.То значи да морамо да имамо густину. Они немају неког шутера споља, а имају индивидуалну брзину, покретљивост у нападу и феноменалан проток лопте. Ако будемо добри у индивидуалним дуелима и ако зауставимо њихову игру два на два са Блом и Лагерквист, онда можемо да се надамо успеху“,рекао је селектор.

Поред Шведске, Србија се у Цељу на Европском првенству у групи Б састаје још са Данском и домаћином Словенијом.

Утакмица између Србије и Шведске је на програму је у петак од 20.30 часова.

image