Спорт

Пешић о жребу за ЕП: Циљеви су јасни, неће бити једноставно

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић, изјавио је поводом жреба за квалификације за Европско првенство 2025. године, да су циљеви "орлова" јасни, али да треба бити пажљив са свим противницима
Пешић о жребу за ЕП: Циљеви су јасни, неће бити једноставно© ATA Images

Кошаркашка репрезентација Србије играће са селекцијама Финске, Данске и Грузије у групи Г квалификација за Европско првенство 2025. године, одлучено је данас жребом у Минхену

"У овом тренутку је пре свега пажња и концентрација на ово што нас очекује, Светско првенство, али циљеви су јасни, квалификовати се за Европско првенство. То неће бити једноставно, као што се показало и раније, рекао је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић.

Искусни стручњак додао је да "орлови" морају бити пажљиви са сваким противником.

"Имамо два противника који су учесници Светског првенства, Грузија и Финска, екипе које су од свих нових земаља, које нису проглашене од јавности за фаворите, међутим, екипе комплетне, увек играју сви заједно, тако да врло је рано говорити о нашим шансама. Не зна се са којом екипом ћемо наступити, то је фебруар месец. Треба бити пажљив, припремати се за сваког противника. Још не знамо ко су наши први противници. Размишљаћемо о томе кад дође време", истакао је Пешић, а пренео КСС.

Квалификације за ЕП 2025. биће одигране у три прозора - од 19. до 27. фебруара 2024, од 18. до 26. новембра 2024. и од 17. до 25. фебруара 2025. године.

По три најбоље пласирана тима из сваке групе пласираће се на ЕП.

У групама у којима се налазе домаћини континенталног шампионата (Кипар, Финска, Пољска и Летонија) пласман на ЕП избориће селекције организатора, као и две најбоље пласиране репрезентације.

image